Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder. 

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via je info@zwemspullen.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Ik wil een product ruilen, kan dat?

Ja, dat kan. Ruilen is bij Zwemspullen.nl eenvoudig.

Ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en je plaatst een nieuwe bestelling in onze shop zoals je gewend bent. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze bestelling.

Heb je onverhoopt een onvolledig, verkeerd of defect artikel ontvangen? Onze excuses. Neem dan binnen 14 dagen contact op met ons op. Wij voorzien je graag zo snel mogelijk van een passende oplossing.

Hoe snel wordt er terug betaald?

Hieronder lees je onze procedure.

 • Als je een volledige bestelling retour stuurt, ontvang je het volledige factuurbedrag retour, dit is inclusief de eventuele verzendkosten die je hebt betaalt om de bestelling thuis te ontvangen. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is. Je wordt terug terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je betaald hebt.

 • Als je een deel van je order retour stuurt, ontvang je enkel het bedrag retour van het product wat we retour hebben ontvangen. De eventuele verzendkosten die je hebt betaalt om de bestelling thuis te ontvangen worden niet aan je terugbetaalt. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is. Je wordt terug terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je betaald hebt.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Zodra we je pakket hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen.

Ik heb een artikel defect ontvangen?

Onze excuses hiervoor. Wil je zo vriendelijk zijn om contact met ons op te nemen? Wij zullen zorg dragen voor een correcte afhandeling.

Is retourneren gratis?

Helaas is dit niet gratis. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder. 

Indien het pakket niet of onvoldoende gefrankeerd is, worden hiervoor de kosten voor verzenden bij je in rekening gebracht.

Ik stuur een deel van mijn order terug en daardoor komt mijn orderbedrag onder de €50,00 (NL) en €100,00 (B) uit.
Betaal ik dan als nog verzendkosten?

Ja. Stuur je een deel van je order terug en het orderbedrag komt voor NL onder de € 50,00 en voor België onder € 100,00, dan worden er € 4,95 (Nederland) en € 9,25 (België) aan verzendkosten in rekening gebracht. Dit wordt verrekend met de retour gestuurde goederen.

Hoe stuur ik mijn artikelen retour?

 1. Meld je retour aan
  Meld je retour aan via het retourformulier.
  Retourformulier

 2. Vul het retourformulier in
  Print het retourformulier uit en voeg deze toe. Geen printer? Vermeld dan je naam, adresgegevens en ordernummer op een bijgevoegd briefje.

 3. Verpak de retourzending
  Stuur de producten (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking retour. Verpak de producten zorgvuldig in een stevige doos. Gebruik in ieder geval nooit alleen de originele verpakking van het product!
 4. Pakket retour sturen
  Frankeer het pakket voldoende. Onvoldoende gefrankeerde pakketten kunnen we helaas niet aannemen. We raden aan om je pakket verzekerd en aangetekend te verzenden.

  Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Zodra we je pakket hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen. 

Je kunt het pakket opsturen naar:

Zwemspullen.nl
Bitswijk 34
5401 JB Uden

Gebruik maken van je herroepingsrecht

Wil je jouw aankoop ontbinden na ontvangst van de goederen dan mag je altijd gebruik maken van je herroepingsrecht. Conform de wet Koop op afstand heb je na ontvangst van de goederen 14 dagen de tijd om je koop te ontbinden, zonder opgaaf van reden.

Stuur je de totale bestelling retour dan krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. De waardevermindering van kleding en materialen die meer zijn gebruikt dan nodig om de aard, kenmerken en werking te beoordelen kan worden doorberekend.

 • Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.
 • Meld je retour binnen 14 dagen schriftelijk aan via de mail.
 • Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Wij vinden het fijn als je het retourformulier wilt gebruiken. Op deze manier weten we van wie de retourzending is. Geen printer? Vermeld dan je naam, adresgegevens en ordernummer op een bijgevoegd briefje.
 • Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen.
 • Als je je bestelling in zijn geheel retour stuurt krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.
 • De retourkosten zul je zelf moeten betalen.

Uitsluiting herroepingsrecht/retourneren

 1. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument.
 2. die duidelijk persoonlijk van aard zijn.
 3. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.
 4. die snel kunnen bederven of verouderen.
 5. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft.
 6. voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.
 7. producten die gedragen en/of gewassen zijn.
 8. producten die je zelf hebt getracht te herstellen.
 9. producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.
 10. producten die volgens opgave van de klant zijn gemaakt zoals bedrukte badmutsen, bedrukking van kleding en op maat geproduceerde producten, enz.
 11. producten die op grond van hun aard niet geschikt zijn voor retourzending zoals verbruiksartikelen; sportvoeding.
 12. artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden zoals bijvoorbeeld oordopjes, neusklemmen etc.
 13. producten die beschadigd, gebruikt of niet compleet zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking.
 14. ingewisselde of ingevulde vouchers en tegoedbonnen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.